Terapia BowenIn timpul unei sedinte de terapie Bowen terapeutul executa o serie de miscari delicate asupra muschilor , a tesuturilor articulare si fasciilor, miscari care vor declansa o vibratie de-a lungul traseelor nervoase specifice , vibratie ce odata ce va fi receptata,  va fi analizata si procesata la nivelul sistemului nervos autonom care va initia procesul de auto-vindecare.

Pauzele: Intre diversele serii de miscari, in cadrul unui protocol de tratament Bowen , terapeutul paraseste camera, pentru o perioada scurta de timp, pentru a permite corpului sa proceseze informatia si sa initieze raspunsul.
Pauzele , sunt deci foarte importante, durata lor variind de la client la client si de la procedura la procedura, dar in medie, un terapeut paraseste camera cam 2 minute intre 2 seturi de miscari.
Sedintele de tratament dureaza in general intre 15-45 minute.
Rezultate uimitoare se pot obtine chiar din prima sedinta de tratament, procesul de autovindecare continuind si in zilele urmatoare.

Timpul optim necesar corpului sa prelucreze informatia primita si sa ia masurile care se impun in procesul vindecarii determina urmatoare sedinta la 7 zile de la tratament, dar acest numar de zile poate varia in functie de specfificul afectiunii.
Numarul de sedinte necesare este in functie de gravitatea si vechimea problemelor cu care va confruntati. Fiecare pacient este unic si reactioneaza diferit, dar in majoriteatea cazurilor, dupa primele 3-4 sedinte se observa o imbunatatire vizibila a starii de sanatate.