Tehnica BowenTehnica Bowen - cunoscuta deasemenea si ca Bowtech –  este una din cele mai noi si profunde concepte terapeutice existente in lume.  Terapia Bowen este o terapie holistica,  in loc sa se concentreze asupra unei singure afectiuni, tehnica Bowen se adreseaza intregului corp, ea se bazeaza pe declansarea capacitatii de auto-vindecare a propriului nostru corp.
Interesul in tehnica Bowen a crescut considerabil in ultimii ani. Terapia Bowen reinstaleaza echilibrul in intreg corpul, bazandu-se pe teoria conform careia odata realizata relaxarea totala a corpului se rezolva orice problema atat in plan fizic cat si mental. Prin miscarile delicate, aplicate asupra muschilor si tesutului conjunctiv, tehnica Bowen acceseaza sistemul nervos vegetativ care face trecerea de la dominanta simpatica la cea parasimpatica – starea de relaxare- in fapt, incepe procesul de vindecare. In timpul sedintelor de tratament, majoritatea pacientilor intra intr-o stare de relaxare profunda sau adorm ceea ce indica detasarea de stres.
Sedintele Bowen reactiveaza procesul de vindecare, in situatii in care recuperarea in urma traumatismelor, maladiilor sau interventiilor chirurgicale era stationara, sau atinsese un stadiu de platou.

Ce este tehnica Bowen-Bowtech?
Cum functioneaza Bowtech?
Cui se adreseaza terapia Bowtech?
In ce consta o sedinta Bowtech?
Istoricul Bowtech
Intrebari frecvente despre tehnica Bowen
Bowen in Romania
Academia Bowen din Australia